Måste börja röra på mig

En bild på min systerdotter för några veckor sedan
 
Nu står vågen stilla och det är segt, så nu känns det som jag inte har något annat val än att börja träna/röra på mig eftersom jag inte kan ändra kosten mer. Men eftersom jag avskyr att gymma, så har jag tänkt börja ta en timmes promenad varje dag från och med nu på måndag med vila på helgerna. På tisdag också börjar jag med plankan också och det längtar jag efter då jag vet att det ger resultat och eftersom man inte lägger mycket tid på det.
 
Vad har hänt de senaste dagarna sen jag inte bloggade? Ja, det vanliga. Ta hand om de nya studenterna och se till att de har roligt och mår bra. Haft massa aktiviteter och det har varit fester som jag dock ej varit med på. Men i morgon är det fest jag måste vara med på och på lördag efter Finsittningen. Idag är det ingenting och jag är hemma ifrån skolan pga magvärk och huvudvärk, så idag blir det att bara vara hemma och ta det lugnt, vilket är välbehövligt just nu.
 
Tänkte bara färga håret sen då mitt hår är typ hälften rött och hälften orange. Högt upp på håret är håret rött och längre ner är det orange aktigt med brunt typ. Köpte blekningsmedel igår och röd hårfärg så jag blir rödhårig igen och är fin tills på lördag. Måste skaffa mig en färgbomb nåndag också bara. På lördag är det sista dagen av nolle-p och det avslutas med en Finsittning som jag och mitt fadderi har anordnat och jag längtar efter det. Äntligen få ha fina kläder på mig efter att ha haft dessa outfits vi har inom fadderiet i snart två veckor som jag nu har tröttnat på. Jag har också fått äran att vara fotograf under Finsittningen. Vi kommer ha som en fotostudio och de andra i fadderiet tycker jag är bra på att fota och de ville att jag skulle göra det. Vi har också gjort spex vi ska visa upp på lördag.
 
Fredagen förra veckan var det Fulsittningen som festeriet hade anordnat, men jag gick ej på det utan jag var bara med när jag tillsammans med de andra inom mitt fadderi skulle spexa på scenen. På scenen dansade vi och sen sjöng. Jag var väldigt nervös precis innan, men det gick väldigt bra. Väl uppe på scenen när vi dansade så märkte jag hur roligt det var och jag var inte lika längre nervös, och jag blev till och med besviken när dansen tog slut.

Jag förtjänar inte skit ifrån någon

Jag ställde upp på en föredetta kompis som var ledsen fast jag inte hade tid.
Jag är med i ett fadderi för att hjälpa nya studenter
Jag erbjuder sovplats till de som behöver det
Jag ger bort mina sista pengar till någon som verkligen behöver det, även om jag behöver dom också, vilket kan leda till att jag t.ex. får hoppa över en måltid och gå jättehungrig. 
Jag ställer upp på att vara hundvakt och barnvakt, fast jag egentligen har skola och inte har tid.
Jag lyssnar på folks problem, ger tips och råd. (folk kommer faktiskt till mig när de har frågor gällande barn då jag är väldigt kunnig i det området och studerar till förskollärare), men också när någon mår dåligt. (lägger mig i när jag ser att någon mår dåligt, då jag lider av det).
Jag hade ett projektarbete i skolan där jag kom på ett hjälpmedel för de blinda (det blev inget med det pga pengar) och fick åka till Italien för att redovisa om projektet där. Tror man mig inte så har jag bevis då jag var med i tidningen för det och har det sparat.
 
Jag är en bra människa! Jag förtjänar inte att ta skit ifrån någon! Jag är väldigt snäll och har alltid varit. Minns hur lärarna på skolan när jag var barn alltid sa vad lugn och snäll jag var. Jag gör så mycket för folk. Men jag får bara skit tillbaka. Och jag är även snäll för jag förlåter alltid! Jag har tagit emot skit, inte sagt en knyst, bara förlåtit och ställt upp iallafall. När jag en dag sa ifrån till att ställa upp för jag mådde dåligt så fick jag skit. Äntligen lyckades jag göra det! Då fick jag höra att jag var osjyst. Jaha, så efter allt jag har gjort och när jag sen måste tänka på mig själv för en gångsskull så är jag elak? Men allt jag har gjort? Det är inte värt nånting helt plötsligt? Jag har börjat tänka på mig själv lite också genom att säga ifrån, börjat behandla människor som de behandlar mig men då är jag elak, undra vadå dessa människor är isåfall. Varför ska just jag vara en slagkudde som folk bara kan slå på, sen ska jag bara förlåta och ta emot, men de själva tål inte när man gör likadant tillbaka. Är jag elak så är det för någon var det emot mig ifrån första början. Jag är aldrig elak om inte någon har varit det emot mig. Varför skulle jag vara elak emot någon som inte har gjort något emot mig? Inte logiskt alls.
 
En del tycker det bara är att förlåta, att alla gör misstag. Ja, alla gör misstag. Det har jag också gjort, men det är en väldigt stor skillnad på avsikt och misstag. Avsikt är när man upprepande gång på gång sårar någon och inte lär sig av det och fortsätter. Misstag är när man har sårat någon men inte med flit, att man inser sitt misstag och inte fortsätter hålla på. Jag har gjort misstag som jag verkligen ångrat, men i och med att jag är en människa med ett starkt hjärta så lider jag något så fruktansvärt av det att jag verkligen ångrar mig, inte går jag och gör samma sak igen då. Det är inte bara att förlåta. Det finns faktiskt en gräns man måste dra då man måste skaffa lite självrespekt och inte ta emot vad som helst! Blir jag misshandlad ute på gatan, så försvarar jag mig själv, samma sak psykiskt också, detta med hur folk behandlar en. Nu har jag inte försvarat mig förut, men nu är det dax för det! Men då får jag skit för det också. Så hur ska jag behandla folk? Är jag snäll får jag skit, är jag elak emot någon för den personen började hacka på mig ifrån första början så fortsätter personen att vara elak. Varför ska jag vara snäll emot människor som är elaka emot mig? Ingen idé att resonera "man kan visa att man är en bättre person" för man ska inte ta emot vad som helst. Jag försvarar mig bara, likaså de som försvarar sig när de blir misshandlade. Ska man resonera "man kan visa att man är en bättre person" då också och bara ligga där och ta emot? Jag kan inte längre bara ta emot. För dubbelmoral är det värsta jag vet. Ni som tycker att jag bara ska förlåta, jag tror inte ni vet hur mycket jag har fått stå emot i hela mitt liv. All utfrysning, svek, självmordstankar, depression, mobbning mm. Man blir jäkligt känslig då!
 
Sen har jag börjat få ta emot skit här på bloggen också, bara för jag skrev om en j*vla pizza som att jag skulle äta det varje dag. Jag är väldigt ärlig i min blogg, även gällande vikten också, då innebär det även att jag skriver om brister i min viktnedgång, för att inspirera andra som går ner i vikt att det är okej att vara svag och göra fel ibland, och att man faktiskt får unna sig ibland, då alla nångång som går ner i vikt kan ha misslyckats med det en liten del av det nångång som t.ex. tagit nån glass fast man egentligen inte bör, och jag som har gått ner i vikt två gånger tidigare har hållt viktnedgången väldigt bra och har ALLTID lyckats stå emot sötsaker. Till och med när jag umgåtts med folk och de har ätit massor framför mig. Om inte det passar att jag är ärlig som person och även i bloggen, och ni vill läsa mer perfekta bloggar där personerna är så himla perfekta (men uppenbarligen en oäkta blogg) så behöver ni inte läsa denna. Det är FRIVILLIGT att läsa min blogg! Jag har inte gjort någon illa i överhuvudtaget, så varför hackar folk på mig? Speciellt om saker de inte har en enda syn på. Och när de inte heller förstår, eller inte har kunskap om det och ingenting vet, och heller ingen som helst fakta och sen kallar mig outbildad. Jag tycker att lägger man sig i om sånt man inte vet någonting om, ingen kunskap eller så, så förklarar det en hel del om hur outbildad man är! Okunnig= Outbildad.
 
 

Lär känna mig med 100 frågor

1. Hur gammal är du om fem år? 30 år.. *åldersnoja*
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Fadderiet. 
3. Hur lång är du? 165
4. Vilken är den senaste filmen du sett? Minns ej då jag sällan ser på film
5. Vem ringde du senast? Min mamma
6. Vem ringde dig senast? Min älskling
7. Hur löd det senaste sms:et du fick? "Ok". Haha inte så jätteintressant.
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Skilda (aldrig varit gifta)
10. När såg du senast din mamma? I söndags
11. Vilken ögonfärg har du? Brun med grönt i. Det gröna börjar framhävas ju äldre jag blir. 
12. När vaknade du i dag? 09.50
13. Vilken är din favorit julsång? Har massor, men bland annat Please come home for christmas
14. Vilken är din favoritplats? Ystad och Göteborg
15. Vilken plats föredrar du minst? På bajamajor.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Bo i Jönköping eller i närheten med Tobias, ha barn och jobba som förskollärare.
17. Vad skrämde dig om natten som barn? Springmask
18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? En video av Jockiboi
19. Hur stor är din säng? 160
20. Har du stationär eller bärbar dator? Både och. Bärbara använder jag bara när jag reser.
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Beror på om det är varmt eller kallt i rummet.
22. Hur många kuddar har du i sängen? 2. Jag och Tobias har en varsin.
23. Hur många landskap har du bott i? 1
24. Vilka städer har du bott i? Söderköping och Norrköping
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Skor 
26. Är du social? Beror på. Är blyg för främmande människor, men människor jag känner pratar jag som en tok
27. Vilken är din favoritglass? Piggelin, päronsplitt, sandwhich, bananasplittglass och glassbåtar
28. Vilken är din favoritefterrätt? Jordubbar med grädde
29. Tycker du om kinamat? Ja, otroligt gott.
30. Tycker du om kaffe? Avskyr det
31. Vad dricker du till frukost? Är dålig på frukost, men blir mjölk med oboy eller vatten.
32. Sover du på någon särskild sida? Högersidan oftast
33. Kan du spela poker? Nej
34. Tycker du om att mysa/kela? Ja, men ibland är jag för stressad för det
35. Är du en beroendemänniska? Nja sådär faktiskt. Har saker jag är beroende av, men jag blir inte lätt beroende
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej
37. Vill du ha barn? Ja!
38. Kan du några andra språk än svenska? Ja, engelska. 
39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja för revbenen, kunde inte andas.
40. Föredrar du havet eller en bassäng? Bassäng. Jobbigt att inte kunna se botten i hav.
41. Vad spenderar du helst pengar på? Blir mest kläder, men vill spendera mer på resor men har ej råd. Och jag har svårt att spara pengar, om jag inte måste spara till hushållet.
42. Äger du dyrbara smycken? Nej
43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Vänner, Huset Fullt, The big bang theory, Sister Sister och Svensson Svensson (jag är en tv serie fantast, men jag har svårt för att fastna för tv serier)
44. Kan du rulla med tungan? Ja
45. Vem är den roligaste människan du känner? Tobias faktiskt. Han är en jäkel på att retas!
46. Sover du med gosedjur? Nej
47. Vad har du för ringsignal? Ingen aning
48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Nej tyvärr.
49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? En filt
50. Flirtar du mycket? Nej aldrig.
51. Kan du byta olja på bilen? Aldrig gjort
52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nej har ej körkort eller bil.
53. Vilken var den senaste boken du läste? Läser ej.
54. Läser du dagstidningen? Nej
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej
56. Dansar du i bilen? Lite med kroppen kan hända, men annars gillar jag att sjunga
57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Lyssnar aldrig på radio
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Datum för nolle-p
59. När var du i kyrkan senast? När Tobias kusin döptes
60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Hade nog ingen
61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? I en vecka
62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig? Tobias förmodar jag eftersom han är den enda som gör det.
63. Vad lyssnar du på just nu? Dido - thank you
64. Har du varit med i tidningen? Ja en gång för ett projektarbete i gymnasiet
65. Vad är det konstigaste du ätit? Äter aldrig sånt jag tycker är konstigt, haha för feg för det.
66. Vem såg dig naken senast? Tobias
67. Vad är det för färg på din tandborste? Rosa och grå
68. Hur imponerar man på dig? Ha bra humor och komma med bra skämt, och vara sig själv.
69. Vem ringer du när du är arg/ledsen? Min mamma
70. Har du någon piercing? Nej
71. Din största vinst? 500 kr
72. Civilstånd? Upptagen
73. Vilka hemsidor besöker du dagligen? Hotmail, min blogg, facebook och vissa bloggar, och hemsidan vi har på universitetet.
75. Ångrar du någonting du gjort? Ja
76. Hur gammal är din pappa? Snart 62.
77. Vilket är ditt drömjobb? Skådespelerska
78. Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till? Åka till USA
79. Vad har du haft för husdjur? Inga men vill ha hund
80. Berätta tre saker som dina läsare antagligen inte vet om dig? Åkt till akuten för blindtarmen, varit kär i en tjej och att jag gillar att vara på sjukhus
81. Svär du ofta? Mitt emellan skulle jag nog säga.
82. Sverige när det är som bäst? Maj, Juni och Juli.
83. Kan du åka slalom? Nej
84. Vad har du ätit i dag? Fil och knäcken, blir eventuellt pizza ikväll
85. Vad har du för utbildning? Undersköterska och nu pågående utbildning förskollärare.
86. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Mina ögon
87. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? Mina ben, mage och rumpa
88. Vilken är din bästa egenskap? Är väldigt snäll och sätter folk jag bryr mig om före mig själv
89. Vilken är din sämsta egenskap? Jag är väldigt lat och snällheten är min sämsta också för folk utnyttjar det
90. Nämn två historiska personer som intresserar dig? Inga
91. Saknar du någon? Tobias familj och mina syskonbarn
92. Är det viktigt att fira födelsedagar? Ja
93. Vad gör dig ledsen? När saker inte går som jag vill
94. Vad gör dig glad? När jag får som jag vill. Nej jag är inte bortskämd. Utan jag menar som att lägenheten är städat eller att jag inte behöver plugga
95. Har du varit gift eller förlovad? Är förlovad nu
96. Vad ska du göra i helgen? Kanske umgås med min mamma, marknaden och saker med fadderiet.
97. Vad är det knasigaste du gjort? Haha minns inte
98. Vad har du för laster? Att folk misstår mig
99. Vem är din förebild? Tia och Tamera Mowry
100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Se på Vänner eller någonting annat.