Såhär kan du göra för att få rött hår!

 
Många vill ha rött hår men undrar hur man ska gå tillväga, hur mycket man ska bleka/avfärga osv. Det bästa är att fråga i affären där du köper avfärgningen/blekningen T.ex. "jag har svart hår och vill ha rött, hur många blekningar/avfärgningar behöver jag göra". Jag frågade en tjej i affären hur många blekningar jag behöver göra för jag hade nästan svart hår för jag ville färga håret rött, men hon visade en avfärgning istället och det skulle behöva göras en gång bara. Så jag köpte en avfärgning och gjorde det endast en gång och hade sen i den röda färgen och håret blev rött! Jag är verkligen jättenöjd! Avfärgning är skonsammare för håret, iallafall vad hon sa. Och många vet att blekning sliter mycket på håret och jag hade kanske blivit tvungen att bleka mer en än gång om jag hade valt blekning istället. Mitt hår innan var ju nästan svart och det är då som det kan vara svårt att få ljusare hår, men jag lyckades! Efter jag hade gjort avfärgningen igår kväll så var håret fortfarande ganska mörkt. Det var ljus i hårbotten och lite orange här och där, vilket det brukar bli efter man har blekt eller avfärgat håret, men längre ner på håret var det ganska mörka orangefläckar/ljusbrunt så jag var rädd att det röda inte skulle ta när jag skulle lägga i det och att jag hade behövt avfärga mer, men det behövdes inte och den röda hårfärgen tog! Men jag tar det stegvis exakt hur jag gjorde så ni hänger med. Nu har alla olika hårtyper och kan ha haft andra hårfärger innan ni börjar med processen, men jag hade ändå nästan svart hår och jag behövde bara avfärga en gång! Sen beror det nog kanske på hur mörkt rött du vill ha. Men såhär fungerade det för mig som inte vill ha clownrött hår.
 
Steg 1: Jag avfärgade håret en gång med Loreal paris super blonde avfärgning.
Steg 2: Jag lade i intense red hårfärg av syoss. Förut har jag valt andra märken, men jag väljer alltid intense/intensiv rödfärg för då vet man att det blir rött. Märke kvittar enligt min åsikt. Så länge det står intense red eller intensiv röd. En annan gång valde jag en hårfärg som såg röd ut men håret blev orange. Det stod inte att det var rött, det stod något annat, men det såg ut som röd hårfärg på bilden på förpackningen. Så ett tips är att ta en hårfärg där det står intense red eller intensiv röd ifall du verkligen vill ha just rött.
Steg 3. Lägg i hårbomb i håret när det är tvättat och fuktigt. Jag lägger i rödlila så håret blir som vinröd av Revlon. Hårbomb är ett måste att ha om du ska ha rött hår! Jag hade rött hår en gång och håret blir fort urtvättat och tråkigt för färgen försvinner lätt. 3 minuter av färgbomb och du får tillbaka den intensiva färgen i håret igen. Håret ser nyfärgat ut igen! 

Vilken förändring!

Hur bra blev det inte egentligen? Rött hår med röda ögonbryn. Perfect! Vilken förändring! Bild på hur jag ser ut nu och en innan. Glöm inte kolla min första video jag lade upp i förra inlägget där jag pratade lite om håret och ögonbrynen. Annars klicka här på länken: https://www.youtube.com/watch?v=nAhR9WwpDco Vill du också ha rött hår och veta hur jag gjorde? Ett inlägg om det kommer komma upp!

När ens förälder inte bryr sig om en

 
Det är nämligen så att min pappa bryr sig inte om mig. Därför jag mår dåligt just nu som jag påpekade i förra inlägget där jag uppdaterade inlägget. Han har fyra andra barn som han tyvärr har stötat undan i många år nu, likaså sin syster och nu har han tydligen beslutat att strunta i mig också. För några veckor smsade vi och han skrev att jag fyller ju år snart och jag skrev då och frågade om han ville komma till mamma när jag fyller år då vi tänkt fira där, vilket han ville. Jag smsade honom några gånger bara några dagar innan jag fyllde år om tid och jag fick inget svar, ringde även och mobilen var avstängd. Min mamma ringde honom på dörren och sa att jag har försökt nå honom. Efter det var mobilen på då min mamma hade ringt honom. Jag fortsatte att smsa honom när jag fick veta det, men fick ändå inte svar. Jag kanske ha ringt, men det är uppenbart att han inte bryr sig om mig eftersom han inte svarar på mig alls och när han har mobilen avstängd två dagar innan jag fyller år och han visste jag skulle återkomma med tid. Kanske kunde han inte smsa, men då borde han på något sätt försökt nå mig iallafall. Han bor utanför huset där min mamma bor, så han kunde lätt gå upp till henne och bett om att få låna hennes telefon för att ringa mig. Grejen är den att jag inte är den som borde ta intiativet hela tiden för att ha kontakt. Han kommer aldrig till mig i princip, jag är den som hela tiden ska komma till honom. Min födelsdag var igår och jag fick aldrig något grattis och det fick jag inte förra året heller.
 
En utav mina systrar skrev att detta var väntat tyvärr att han skulle stöta undan mig också. Jag vet ärligt talat inte hur jag ska göra. Hon förstår om jag vill säga upp kontakten med honom, men vill samtidigt inte det. Jag vill inte vara den enda som håller i kontakten. Jag vill hålla kontakten kvar med honom, men ändå inte. Men om han ska börja stöta bort mig också så kanske jag inte har något val. Och struntar jag i honom nu så får jag en känsla av dåligt samvete, för uppenbarligen mår han inte bra, då han struntar i alla han har hållt kärt och bara dricker. Det här är jättesvårt. Jag känner mig helt sårad emellan åt och i natt grät jag tre gånger i sträck. När jag började stor gråta och det slutade, så började det snabbt igen. Min pappa har aldrig varit som en vanlig riktig pappa, utan alkoholen har gått före. Men man har ändå några fina minnen med honom. Som t.ex. alla långa bilresor när man var liten, när vi campade, när vi fiskade och när jag sov över hos honom. Detta får mig att totalt falla i tårar. En del tror det bara är att strunta, men det är det inte. Det är ändå en människa som har skapat mig jag pratar om och som dessutom börjar komma upp i åldern då han är äldre än många andra pappor och jag tänker ofta att det kanske inte är många år kvar jag har tillsammans med honom och dessutom dricker han mycket. Tänk om jag säger upp kontakten. Ska jag då bara "nu säger jag upp kontakten med honom och får aldrig se honom mer" och om några år ska jag då tänka "undra om min pappa lever eller inte". Jag får gråten i halsen av att bara tänka på det. Jag har endast ett minne av att min pappa sagt "jag älskar dig" och då var han full. Nu börjar tårarna komma igen.