Såhär kan du göra för att få rött hår!

 
Många vill ha rött hår men undrar hur man ska gå tillväga, hur mycket man ska bleka/avfärga osv. Det bästa är att fråga i affären där du köper avfärgningen/blekningen T.ex. "jag har svart hår och vill ha rött, hur många blekningar/avfärgningar behöver jag göra". Jag frågade en tjej i affären hur många blekningar jag behöver göra för jag hade nästan svart hår för jag ville färga håret rött, men hon visade en avfärgning istället och det skulle behöva göras en gång bara. Så jag köpte en avfärgning och gjorde det endast en gång och hade sen i den röda färgen och håret blev rött! Jag är verkligen jättenöjd! Avfärgning är skonsammare för håret, iallafall vad hon sa. Och många vet att blekning sliter mycket på håret och jag hade kanske blivit tvungen att bleka mer en än gång om jag hade valt blekning istället. Mitt hår innan var ju nästan svart och det är då som det kan vara svårt att få ljusare hår, men jag lyckades! Efter jag hade gjort avfärgningen igår kväll så var håret fortfarande ganska mörkt. Det var ljus i hårbotten och lite orange här och där, vilket det brukar bli efter man har blekt eller avfärgat håret, men längre ner på håret var det ganska mörka orangefläckar/ljusbrunt så jag var rädd att det röda inte skulle ta när jag skulle lägga i det och att jag hade behövt avfärga mer, men det behövdes inte och den röda hårfärgen tog! Men jag tar det stegvis exakt hur jag gjorde så ni hänger med. Nu har alla olika hårtyper och kan ha haft andra hårfärger innan ni börjar med processen, men jag hade ändå nästan svart hår och jag behövde bara avfärga en gång! Sen beror det nog kanske på hur mörkt rött du vill ha. Men såhär fungerade det för mig som inte vill ha clownrött hår.
 
Steg 1: Jag avfärgade håret en gång med Loreal paris super blonde avfärgning.
Steg 2: Jag lade i intense red hårfärg av syoss. Förut har jag valt andra märken, men jag väljer alltid intense/intensiv rödfärg för då vet man att det blir rött. Märke kvittar enligt min åsikt. Så länge det står intense red eller intensiv röd. En annan gång valde jag en hårfärg som såg röd ut men håret blev orange. Det stod inte att det var rött, det stod något annat, men det såg ut som röd hårfärg på bilden på förpackningen. Så ett tips är att ta en hårfärg där det står intense red eller intensiv röd ifall du verkligen vill ha just rött.
Steg 3. Lägg i hårbomb i håret när det är tvättat och fuktigt. Jag lägger i rödlila så håret blir som vinröd av Revlon. Hårbomb är ett måste att ha om du ska ha rött hår! Jag hade rött hår en gång och håret blir fort urtvättat och tråkigt för färgen försvinner lätt. 3 minuter av färgbomb och du får tillbaka den intensiva färgen i håret igen. Håret ser nyfärgat ut igen! 
#1 / / Emelie:

Bra inlägg!

Svar: Tack!
Emma

#2 / / Johanna enocksson:

Intressant inlägg! Har funderat på att bli rödhårig men vet inte om jag vågar! Har precis startat min blogg så det vore kul om du kika in!:) kram

Svar: Testa tycker jag :) du kan alltid färga över håret igen om det inte blir bra. Absolut ska jag kolla in :)
Emma

#3 / / Skogsraah ☾:

Bra tips :) Superfint!

Svar: Tack! :)
Emma