Sluta jämföra problem

Detta tar jag upp då det inte är första gången det har hänt, utan man har hört det förut att "finns dom som har värre än andra" och därför får man inte tycka att ens problem inte är några problem. Samt riktar jag till en kommentar jag fick igår. Att jag är otacksam är helt fel. Jag må inte ha många vänner, men jag är väldigt tacksam över de människor jag har och att jag är frisk, men det finns andra aspekter i ens liv. Att jag inte känner någon livsglädje har inte ens med dom att göra. Det är en annan del i mitt liv och det är jag missnöjd med och jag är inte otacksam för det eller älskar inte min familj eller vänner mindre för det bara för jag har en del i mitt liv som jag är deprimerad över eller missnöjd med. Alla har vi väl något man är missnöjd med i sitt liv oavsett hur frisk man är och många vänner man har eller vad annat kan vara som är bra med ens liv. Det finns ALLTID något man är missnöjd för inget liv är perfekt. 
 
Samma sak gällande att jag studerar på universitetet. Jag är tacksam över det, men jag är inte bara en student. Jag är en människa också. En människa som kommer in i depressioner ibland och faser och jag har haft massor med depressioner i mitt liv och haft det svårt och det blir lätt att det blir en backslag. Men är inte t.ex depressioner och mobbning något bara för det finns krig, de som inte har något tak över huvudet ect? Sen när blev psykisk ohälsa ingenting? 
 
Jag har väldigt svårt att tro att det finns någon här i världen som aldrig har varit ledsen över något som anses som en "skitsak" för de som har det värre. Eller ni som aldrig har mått dåligt (med eran argument kan man tro det) och inte tycks förstå hur det känns att må dåligt, går ni verkligen omkring 24/7 och ler och är glad åt allting och alla? Jag skulle inte tro det. Jag kan slå vad om att ni också har varit ledsna över någonting nångång.
 
Något att tänka på som en vän skrev till mig igår när vi snackade om det här
"Vi kan inte sluta känna känslor bara för att det finns elände i världen. När man lever sitt liv och börjar må dåligt kan man bara jämföra med sig själv, det är bara du som vet dina känslor. Dessutom om man skulle gå omkring och tänka att det finns värre saker så fort man blev nedstämd skulle man få väldigt dåligt samvete. Vi alla har rätt till våra egna känslor!"
 
Sen vill jag påpeka detta då vissa har missförstått mitt förra inlägg att det är inte "åh jag är så ledsen för det är inte roligt att festa längre och se på tv serie". Det är inte det som är syftet med inlägget. Det är att jag tycker INGENTING är roligt längre och det är det som var syftet med mitt inlägg, att jag inte hittar någon glädje i någonting i princip. Att jag har gått ifrån glädje till att tappa all glädje och att det bara känns tomt.
 
Som sagt så är jag en människa och det är fullt naturligt att vi människor har olika känslor som vi får ibland och det är inget vi kan styra över och vi har rätt till dom!
 
 
#1 / / inger:

Tack för dina fina ord, ja, det finns många som lider av depressioner. Jag med! Herre Gud vi är ju som du säger människor. Vet inte vad som sagts men det finns ingen, INGEN, som inte får en depression någon gång. Dom som säger att dom inte lider av det, kanske lider mest. Jag säger lider, för det är rätt ord. Fruktansvärt att gå in i. Samtidigt tycker jag att om man inte kan vara på botten, kan man inte heller njuta av toppen, eller hur? Kram till dig och var stolt över den grymma tjej du är. Inger

Svar: Tack för dina ord! Precis! Kram
Emma